GTranslate

Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Pretraživanje

Priključeni

Trenutno aktivnih Gostiju: 4 

Posjeta

Članova : 1
Sadržaj : 24
Web Linkovi : 3
Posjete Sadržajima : 60777

Locations of visitors to this page

 

 
Home

Web portal Centra za istraživanje požara otvorenog prostora
Wildfirex međunarodna radionica programa PPRD South programme PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 24 Siječanj 2011 12:19

U Splitu će se od 31.siječnja do 4.veljače 2011.godine održati međunarodna radionica Wildfirex u okvioru programa PPRD South programme (Prevention Preparedness and Response to Natural and Man-Made Disasters - http://www.euromedcp.eu/) u kojoj sudjeluju i suradnici CIPOP-a s pozvanim predavanjem i demostracijom sustava za rano otkrivanje požara IPNAS, sustava za simulaciju širenja požara MOOP i sustava za proračun mikrolokacijskog indeksa rizika požara MIRIP. Naslov predavanja je:

D.Stipaničev, D,Krstinić, M.Bugarić, "Application of Advanced Information - Communication echnologies (ICT) in Wildfire Activities"

 
Posjet laboratoriju za istraživanje šumskih požara (Laboratório sobre Incendios Florestai) u Luisi Portugal PDF Ispis E-mail
Subota, 09 Travanj 2011 18:22

Tijekom sudjelovanja na 6th International Conference on Forest Fire Research,organiziran je i službeni posjet laboratoriju za istraživanje požara raslinja Sveučilišta u Coimbri (Laboratório sobre Incêndios Florestai) u Luisi blizu Coimbre kojeg vodi prof.Domingos Xavier Viegas suradnik Centra za istraživanje požara otvorenog prostora. U laboratoriju se na znanstveni osnovama istražuju požari raslinja što i Centar nastoji realizirati u hrvatskim okvirima ...

 

Više...
 
Foto reportaža sa 6th International Conference for Forest Fire Research PDF Ispis E-mail
Subota, 09 Travanj 2011 09:34

Od 15. - 18. studenog 2010.g. u gradu Coimbra Portugal održala se 6th International Conference on Forest Fire Research, konferencija posvećena istraživanjima požara raslinja koja se održava svake 4 godine i na kojoj se prezentiraju sva znanstvena saznanja vezana uz požare raslinja do kojih se došlo u protekle četiri godine.

Konferencija se sastojala od usmenih prezentacija i poster sekcija koje su se mijenjale svaki dan. Na usmenim prezentacijama je bilo čak 20 sekcija sa više od 150 radova a i postera je bilo više od stotinu.

Na ovogodišnjem kongresu istraživači koji sudjeluju u radu Centra imali su dva rada:

1. D.Stipaničev, M.Štula, D.Krstinić, Lj.Šerić, T.Jakovčević, M.Bugarić, Advanced automatic wildfire surveillance and monitoring network, VI International Conference on Forest Fire Research, Coimbra, Porugal, Nov. 15 – 18, 2010.

2. T.Jakovčević, Lj.Šerić, D.Stipaničev, D.Krstinić, Wildfire smoke-detection algorithms evaluation, VI International Conference on Forest Fire Research, Coimbra, Porugal, Nov. 15 – 18, 2010.

od kojih je prvi bio prezentiran usmeno u okviru vrlo posjećene sekcije A 2 o suvremenim sustavima za rano otkrivanje požara raslinja, a drugi je prezentiran u poster sekciji.

Više...
 
Obrana doktorske disertacije Tonija Jakovčevića PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 27 Prosinac 2010 11:22

Fakultetsko vijeće Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu na svojoj sjednici održanoj 15. prosinca 2010. godine prihvatilo je pozitivnu ocjenu doktorskog rada (disertacije) pristupnice Tonija Jakovčevića, dipl. ing. pod naslovom:

"DETEKCIJA DIMA POŽARA RASLINJA ANALIZOM SLIKE DOBIVENE U VIDLJIVOM DIJELU SPEKTRA"

i imenovalo Povjerenstvo za obranu doktorskog rada (disertacije) u sastavu:

  1. dr. sc. Vladan Papić, red. prof. - predsjednik
  2. dr. sc. Darko Stipaničev, red. prof. - mentor
  3. dr. sc. Slavomir Stankov, red. prof. (PMF Split) - član
  4. dr. sc. Maja Štula, izv.prof. - član
  5. dr. sc. Tamara Šupuk, doc. - član

zamjenici:

  1. dr. sc. Jadranka Marasović, red. prof.
  2. dr. sc. Hrvoje Dujmić, doc.

Obrana doktorskog rada (disertacije) održat će se u srijeda 10. siječnja 2011. godine u 13:00 sati u Vijećnici Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu.

 
Seminar za vatrogasce JVP Split PDF Ispis E-mail
Srijeda, 08 Prosinac 2010 19:18

Dana 8.prosinca 2010.g. održan je seminar i radionica za vatrogasce JVP Split na temu "Primjena suvremenih računalnih tehnologija u požarima otvorenog prostora". Na seminaru i radionici je sudjelovalo 12 vatrogasaca JVP Split predvođenih Zoranom Radunićem dipl.ing.sig, pomoćnikom zapovjednika JVP Grada Splita. Predavači su bili prof.dr.sc.Darko Stipaničev, dr.sc.Damir Krstinić i Marin Bugarić, dipl.ing. na teme:

-    Pregled primjene suvremenih računalnih tehnologija u požarima otvorenog prostora.
-    Napredni video sustavi protupožarnog nadzora i motrenja.
-    Značaj računanja mikrolokacijskog indeks rizika od požara raslinja.
-    Suvremeni računalni sustavi za simulaciju širenja požara otvorenog prostora.

Predavanja su bila popraćena praktičnim prikazom mogućnosti naprednih video sustava protupožarnog nadzora i motrenja, te prikazom eksperimentalnih sustava za proračun mikrolokacijskog indeksa rizika od požara raslinja i simulatora širenja požara raslinja Splitsko – dalmatinske županije.

Više...
 
6th International Conference on Forest Fire Research PDF Ispis E-mail
Srijeda, 03 Studeni 2010 21:06

Od 15. - 18. studenog 2010.g. u gradu Coimbra Portugal održati će se 6th International Conference on Forest Fire Research, konferencija posvećena istraživanjima požara raslinja koja se održava svake 4 godine i na kojoj se prezentiraju sva znanstvena saznanja vezana uz požare raslinja do kojih se došlo u protekle 4 godine. Na ovogodišnjem kongresu istraživači koji sudjeluju i u radu Centra prezentiraju dva rada:

1. D.Stipaničev, M.Štula, D.Krstinić, Lj.Šerić, T.Jakovčević, M.Bugarić, Advanced automatic wildfire surveillance and monitoring network, VI International Conference on Forest Fire Research, Coimbra, Porugal, Nov. 15 – 18, 2010.

2. T.Jakovčević, Lj.Šerić, D.Stipaničev, D.Krstinić, Wildfire smoke-detection algorithms evaluation, VI International Conference on Forest Fire Research, Coimbra, Porugal, Nov. 15 – 18, 2010.

 
Doktorski kvalifikacijski ispit Marina Bugarića PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 01 Studeni 2010 10:01

Kandidat Marin Bugarić 2. studenog 2010.g. u 10 sati na FESB-u brani doktorski kvalifikacijski ispit pod naslovom "Proširena stvarnost - teorijske osnove i područje primjene". Rad je dijelom vezan i sa primjenom principa proširene stvarnosti (Augmented Reality) u protupožarnim motrilačkim i nadzornim sustavima.

 
Doktorski kvalifikacijski ispit Toma Rončević PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 25 Listopad 2010 20:45

Kandidat Tome Rončević 28. listopada 2010.g. u 12 sati na FESB-u brani doktorski kvalifikacijski ispit pod naslovom "Prepoznavanje objekata na slici temeljeno na kontekstualnim informacijama". Rad je vezan sa sustavima za rano prepoznavanje požara otvorenog prostora.

 
<< Početak < « 1 2 3 » > Kraj >>

Stranica 2 od 3