GTranslate

Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Pretraživanje

Priključeni

Trenutno aktivnih Gostiju: 2 

Posjeta

Članova : 1
Sadržaj : 32
Web Linkovi : 3
Posjete Sadržajima : 441003

Locations of visitors to this page

 

 
Home

Web portal Centra za istraživanje požara otvorenog prostora
7th International Conference on Forest Fire Research
Srijeda, 29 Siječanj 2014 20:47

Od 14. - 20. studenog 2014.g. u gradu Coimbra Portugal održati će se 7th International Conference on Forest Fire Research, konferencija posvećena istraživanjima požara raslinja koja se održava svake 4 godine i na kojoj se prezentiraju sva znanstvena saznanja vezana uz požare raslinja do kojih se došlo u protekle 4 godine. Prijava radova je do 15.veljače 2014. g.

 
O Centru
Petak, 14 Svibanj 2010 08:00

Centar za istraživanje požara otvorenog prostora osnovan je 10.siječnja 2010.g. u suradnji Sveučilišta u Splitu Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje i Županije splitsko-dalmatinske sa ciljem:

-  multi-disciplinarnog znanstvenog istraživanja požara otvorenog prostora, posebno požara raslinja,

-  transfera tehnologije i znanja vezanog uz požare otvorenog prostora i aktivnosti vezane s njima,

-  edukacijske i promotivne aktivnosti vezane uz požare otvorenog prostora,

-   domaća i međunarodna suradnja na znanstveno-istraživačkim i edukacijskim poslovima vezanim uz požare otvorenog prostora.

U radu Centra sudjeluju brojni znanstvenici FESB-a iz područja elektrotehnike, računarstva i strojarstva, ali Centar isto tako surađuje i s brojnim istraživačima iz drugih hrvatskih i međunarodnih ustanova.

 
Web portali vezani uz aktivnosti Centra

Web portali vezani uz požare otvorenog prostora i suradnike Centar ...

Više...
 
Large Wildland Fires: Social, Political and Ecological Effects
Nedjelja, 05 Siječanj 2014 20:50

U Americi se od 19. - 23. svibnja 2014. održava veliki kongres Large Wildland Fires: Social, Political and Ecological Effects. Rok za prijavu radova je do 31.siječnja 2014.godine.

 
Bespilotne letjelice odgodile dolazak vatrogasnih helikoptera u požaru kuća u Norveškoj
Utorak, 21 Siječanj 2014 18:10

U velikom požaru koji je zahvatio norveško povijesno selo Laerdalsoyri dolazak vatrogasnih helikoptera je odgođen zbog velikog broja bespilotnih letjelica medija koje su snimale požar iz zraka ...

Više...
 
Foto reportaža s Wildfire 2011
Utorak, 20 Rujan 2011 19:43

Kongres Wildfire obrađuje širu problematiku požara raslinja i održava se svake četvrte godine na drugom kontinentu. Ovogodišnji kongres Wildfire 2011 se održao u Sun City South Africa od 9 do 13 svibnja 2011.g.

Na kongresu je bilo više od 2000 sudionika, te prezentirano je stotinjak radova. Među njima su bili i suradnici ovg Centra ...

Više...
 
Wildfire 2011 - veliki svjetski kongres o požarima raslinja
Subota, 09 Travanj 2011 18:48

Dva su velika svjetska kongresa posvećena požarima rasinja koja se održavaju svake četiri godine. Jedan od njih je International Conference for Forest Fire Research koji se bavi znanstvenim istraživanjima požara raslinja i koji se održava u Coimbri u Portugalu u organizaciji prof.D.X.Viegasa, a drugi je kongres Wildfire koji obrađuje širu problematiku požara raslinja i svake četvrte godine se održava na drugom kontinentu. Ovogodišnji kongres Wildfire 2011 se održava u Sun City South Africa od 9 do 13 svibnja 2011.g.

Na kongresu će suradnici Centra prezentirati rad:

D.Stipaničev, M.Bugarić, Lj.Šerić, T.Jakovčević, Web GIS Technologies in Advanced Cloud Computing based Wildfire Monitoring System, 5th International Wildland Fire Conference, Sun City, South Africa, 9-13 May 2011.

Na kongresu se očekuje se više od 2000 sudionika:

Dim lights Embed Embed this video on your site

Prije četiri godine kongres se održao u Sevilli Španjolska na kojem su suradnici Centra (jedini iz Republike Hrvatske) imali rad:

D.Stipanicev, B.Hrastnik, M.Štula, R.Vujčić, Holistic Approach to Forest Fire Protection in Split and Dalmatia County of Croatia, 4th international Wildland Fire Conference, Sevilla, Spain, 14 - 17 may 2007.

 
Wildfirex međunarodna radionica programa PPRD South programme
Ponedjeljak, 24 Siječanj 2011 12:19

U Splitu će se od 31.siječnja do 4.veljače 2011.godine održati međunarodna radionica Wildfirex u okvioru programa PPRD South programme (Prevention Preparedness and Response to Natural and Man-Made Disasters - http://www.euromedcp.eu/) u kojoj sudjeluju i suradnici CIPOP-a s pozvanim predavanjem i demostracijom sustava za rano otkrivanje požara IPNAS, sustava za simulaciju širenja požara MOOP i sustava za proračun mikrolokacijskog indeksa rizika požara MIRIP. Naslov predavanja je:

D.Stipaničev, D,Krstinić, M.Bugarić, "Application of Advanced Information - Communication echnologies (ICT) in Wildfire Activities"

 
<< Početak < « 1 2 3 4 » > Kraj >>

Stranica 2 od 4