GTranslate

Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Pretraživanje

Priključeni

Trenutno aktivnih Gostiju: 4 

Posjeta

Članova : 1
Sadržaj : 32
Web Linkovi : 3
Posjete Sadržajima : 440999

Locations of visitors to this page

 

 
Home

Web portal Centra za istraživanje požara otvorenog prostora
Posjet laboratoriju za istraživanje šumskih požara (Laboratório sobre Incendios Florestai) u Luisi Portugal
Subota, 09 Travanj 2011 18:22

Tijekom sudjelovanja na 6th International Conference on Forest Fire Research,organiziran je i službeni posjet laboratoriju za istraživanje požara raslinja Sveučilišta u Coimbri (Laboratório sobre Incêndios Florestai) u Luisi blizu Coimbre kojeg vodi prof.Domingos Xavier Viegas suradnik Centra za istraživanje požara otvorenog prostora. U laboratoriju se na znanstveni osnovama istražuju požari raslinja što i Centar nastoji realizirati u hrvatskim okvirima ...

 

Više...
 
Foto reportaža sa 6th International Conference for Forest Fire Research
Subota, 09 Travanj 2011 09:34

Od 15. - 18. studenog 2010.g. u gradu Coimbra Portugal održala se 6th International Conference on Forest Fire Research, konferencija posvećena istraživanjima požara raslinja koja se održava svake 4 godine i na kojoj se prezentiraju sva znanstvena saznanja vezana uz požare raslinja do kojih se došlo u protekle četiri godine.

Konferencija se sastojala od usmenih prezentacija i poster sekcija koje su se mijenjale svaki dan. Na usmenim prezentacijama je bilo čak 20 sekcija sa više od 150 radova a i postera je bilo više od stotinu.

Na ovogodišnjem kongresu istraživači koji sudjeluju u radu Centra imali su dva rada:

1. D.Stipaničev, M.Štula, D.Krstinić, Lj.Šerić, T.Jakovčević, M.Bugarić, Advanced automatic wildfire surveillance and monitoring network, VI International Conference on Forest Fire Research, Coimbra, Porugal, Nov. 15 – 18, 2010.

2. T.Jakovčević, Lj.Šerić, D.Stipaničev, D.Krstinić, Wildfire smoke-detection algorithms evaluation, VI International Conference on Forest Fire Research, Coimbra, Porugal, Nov. 15 – 18, 2010.

od kojih je prvi bio prezentiran usmeno u okviru vrlo posjećene sekcije A 2 o suvremenim sustavima za rano otkrivanje požara raslinja, a drugi je prezentiran u poster sekciji.

Više...
 
Obrana doktorske disertacije Tonija Jakovčevića
Ponedjeljak, 27 Prosinac 2010 11:22

Fakultetsko vijeće Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu na svojoj sjednici održanoj 15. prosinca 2010. godine prihvatilo je pozitivnu ocjenu doktorskog rada (disertacije) pristupnice Tonija Jakovčevića, dipl. ing. pod naslovom:

"DETEKCIJA DIMA POŽARA RASLINJA ANALIZOM SLIKE DOBIVENE U VIDLJIVOM DIJELU SPEKTRA"

i imenovalo Povjerenstvo za obranu doktorskog rada (disertacije) u sastavu:

  1. dr. sc. Vladan Papić, red. prof. - predsjednik
  2. dr. sc. Darko Stipaničev, red. prof. - mentor
  3. dr. sc. Slavomir Stankov, red. prof. (PMF Split) - član
  4. dr. sc. Maja Štula, izv.prof. - član
  5. dr. sc. Tamara Šupuk, doc. - član

zamjenici:

  1. dr. sc. Jadranka Marasović, red. prof.
  2. dr. sc. Hrvoje Dujmić, doc.

Obrana doktorskog rada (disertacije) održat će se u srijeda 10. siječnja 2011. godine u 13:00 sati u Vijećnici Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu.

 
Seminar za vatrogasce JVP Split
Srijeda, 08 Prosinac 2010 19:18

Dana 8.prosinca 2010.g. održan je seminar i radionica za vatrogasce JVP Split na temu "Primjena suvremenih računalnih tehnologija u požarima otvorenog prostora". Na seminaru i radionici je sudjelovalo 12 vatrogasaca JVP Split predvođenih Zoranom Radunićem dipl.ing.sig, pomoćnikom zapovjednika JVP Grada Splita. Predavači su bili prof.dr.sc.Darko Stipaničev, dr.sc.Damir Krstinić i Marin Bugarić, dipl.ing. na teme:

-    Pregled primjene suvremenih računalnih tehnologija u požarima otvorenog prostora.
-    Napredni video sustavi protupožarnog nadzora i motrenja.
-    Značaj računanja mikrolokacijskog indeks rizika od požara raslinja.
-    Suvremeni računalni sustavi za simulaciju širenja požara otvorenog prostora.

Predavanja su bila popraćena praktičnim prikazom mogućnosti naprednih video sustava protupožarnog nadzora i motrenja, te prikazom eksperimentalnih sustava za proračun mikrolokacijskog indeksa rizika od požara raslinja i simulatora širenja požara raslinja Splitsko – dalmatinske županije.

Više...
 
6th International Conference on Forest Fire Research
Srijeda, 03 Studeni 2010 21:06

Od 15. - 18. studenog 2010.g. u gradu Coimbra Portugal održati će se 6th International Conference on Forest Fire Research, konferencija posvećena istraživanjima požara raslinja koja se održava svake 4 godine i na kojoj se prezentiraju sva znanstvena saznanja vezana uz požare raslinja do kojih se došlo u protekle 4 godine. Na ovogodišnjem kongresu istraživači koji sudjeluju i u radu Centra prezentiraju dva rada:

1. D.Stipaničev, M.Štula, D.Krstinić, Lj.Šerić, T.Jakovčević, M.Bugarić, Advanced automatic wildfire surveillance and monitoring network, VI International Conference on Forest Fire Research, Coimbra, Porugal, Nov. 15 – 18, 2010.

2. T.Jakovčević, Lj.Šerić, D.Stipaničev, D.Krstinić, Wildfire smoke-detection algorithms evaluation, VI International Conference on Forest Fire Research, Coimbra, Porugal, Nov. 15 – 18, 2010.

 
Doktorski kvalifikacijski ispit Marina Bugarića
Ponedjeljak, 01 Studeni 2010 10:01

Kandidat Marin Bugarić 2. studenog 2010.g. u 10 sati na FESB-u brani doktorski kvalifikacijski ispit pod naslovom "Proširena stvarnost - teorijske osnove i područje primjene". Rad je dijelom vezan i sa primjenom principa proširene stvarnosti (Augmented Reality) u protupožarnim motrilačkim i nadzornim sustavima.

 
Doktorski kvalifikacijski ispit Toma Rončević
Ponedjeljak, 25 Listopad 2010 20:45

Kandidat Tome Rončević 28. listopada 2010.g. u 12 sati na FESB-u brani doktorski kvalifikacijski ispit pod naslovom "Prepoznavanje objekata na slici temeljeno na kontekstualnim informacijama". Rad je vezan sa sustavima za rano prepoznavanje požara otvorenog prostora.

 
2. Konferencija Hrvatske Platforme za smanjenje rizika od katastrofa
Utorak, 05 Listopad 2010 00:00

U Zagrebu se od 14 - 15.10.2010. održava 2. Konferencija Hrvatske Platforme za smanjenje rizika od katastrofa na kojoj suradnici CIPOP-a prezentiraju dva rada:

1. D.Stipaničev, M.Štula, D.Krstinić, Lj.Šerić, Rano otkrivanje i praćenje požara raslinja mrežom naprednih video motrilačkih jedinica, 2. Konferencija Hrvatske Platforme za smanjenje rizika od katastrofa, Zagreb, 14-15.10.2010. (12 str)

2. D.Stipaničev, B.Hrastnik, R.Vujčić, T.Vuko, Holistički model zaštite od požara raslinja jadranske regije, 2. Konferencija Hrvatske Platforme za smanjenje rizika od katastrofa, Zagreb, 14-15.10.2010. (12 str)

 
<< Početak < « 1 2 3 4 » > Kraj >>

Stranica 3 od 4