GTranslate

Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Pretraživanje

Priključeni

Trenutno aktivnih Gostiju: 2 

Posjeta

Članova : 1
Sadržaj : 43
Web Linkovi : 3
Posjete Sadržajima : 469626

Locations of visitors to this page

 

 
Home

Web portal Centra za istraživanje požara otvorenog prostora
Bespilotne letjelice odgodile dolazak vatrogasnih helikoptera u požaru kuća u Norveškoj
Utorak, 21 Siječanj 2014 18:10

U velikom požaru koji je zahvatio norveško povijesno selo Laerdalsoyri dolazak vatrogasnih helikoptera je odgođen zbog velikog broja bespilotnih letjelica medija koje su snimale požar iz zraka ...

Više...
 
Foto reportaža s Wildfire 2011
Utorak, 20 Rujan 2011 19:43

Kongres Wildfire obrađuje širu problematiku požara raslinja i održava se svake četvrte godine na drugom kontinentu. Ovogodišnji kongres Wildfire 2011 se održao u Sun City South Africa od 9 do 13 svibnja 2011.g.

Na kongresu je bilo više od 2000 sudionika, te prezentirano je stotinjak radova. Među njima su bili i suradnici ovg Centra ...

Više...
 
Wildfire 2011 - veliki svjetski kongres o požarima raslinja
Subota, 09 Travanj 2011 18:48

Dva su velika svjetska kongresa posvećena požarima rasinja koja se održavaju svake četiri godine. Jedan od njih je International Conference for Forest Fire Research koji se bavi znanstvenim istraživanjima požara raslinja i koji se održava u Coimbri u Portugalu u organizaciji prof.D.X.Viegasa, a drugi je kongres Wildfire koji obrađuje širu problematiku požara raslinja i svake četvrte godine se održava na drugom kontinentu. Ovogodišnji kongres Wildfire 2011 se održava u Sun City South Africa od 9 do 13 svibnja 2011.g.

Na kongresu će suradnici Centra prezentirati rad:

D.Stipaničev, M.Bugarić, Lj.Šerić, T.Jakovčević, Web GIS Technologies in Advanced Cloud Computing based Wildfire Monitoring System, 5th International Wildland Fire Conference, Sun City, South Africa, 9-13 May 2011.

Na kongresu se očekuje se više od 2000 sudionika:

Prije četiri godine kongres se održao u Sevilli Španjolska na kojem su suradnici Centra (jedini iz Republike Hrvatske) imali rad:

D.Stipanicev, B.Hrastnik, M.Štula, R.Vujčić, Holistic Approach to Forest Fire Protection in Split and Dalmatia County of Croatia, 4th international Wildland Fire Conference, Sevilla, Spain, 14 - 17 may 2007.

 
Wildfirex međunarodna radionica programa PPRD South programme
Ponedjeljak, 24 Siječanj 2011 12:19

U Splitu će se od 31.siječnja do 4.veljače 2011.godine održati međunarodna radionica Wildfirex u okvioru programa PPRD South programme (Prevention Preparedness and Response to Natural and Man-Made Disasters - http://www.euromedcp.eu/) u kojoj sudjeluju i suradnici CIPOP-a s pozvanim predavanjem i demostracijom sustava za rano otkrivanje požara IPNAS, sustava za simulaciju širenja požara MOOP i sustava za proračun mikrolokacijskog indeksa rizika požara MIRIP. Naslov predavanja je:

D.Stipaničev, D,Krstinić, M.Bugarić, "Application of Advanced Information - Communication echnologies (ICT) in Wildfire Activities"

 
Posjet laboratoriju za istraživanje šumskih požara (Laboratório sobre Incendios Florestai) u Luisi Portugal
Subota, 09 Travanj 2011 18:22

Tijekom sudjelovanja na 6th International Conference on Forest Fire Research,organiziran je i službeni posjet laboratoriju za istraživanje požara raslinja Sveučilišta u Coimbri (Laboratório sobre Incêndios Florestai) u Luisi blizu Coimbre kojeg vodi prof.Domingos Xavier Viegas suradnik Centra za istraživanje požara otvorenog prostora. U laboratoriju se na znanstveni osnovama istražuju požari raslinja što i Centar nastoji realizirati u hrvatskim okvirima ...

 

Više...
 
Foto reportaža sa 6th International Conference for Forest Fire Research
Subota, 09 Travanj 2011 09:34

Od 15. - 18. studenog 2010.g. u gradu Coimbra Portugal održala se 6th International Conference on Forest Fire Research, konferencija posvećena istraživanjima požara raslinja koja se održava svake 4 godine i na kojoj se prezentiraju sva znanstvena saznanja vezana uz požare raslinja do kojih se došlo u protekle četiri godine.

Konferencija se sastojala od usmenih prezentacija i poster sekcija koje su se mijenjale svaki dan. Na usmenim prezentacijama je bilo čak 20 sekcija sa više od 150 radova a i postera je bilo više od stotinu.

Na ovogodišnjem kongresu istraživači koji sudjeluju u radu Centra imali su dva rada:

1. D.Stipaničev, M.Štula, D.Krstinić, Lj.Šerić, T.Jakovčević, M.Bugarić, Advanced automatic wildfire surveillance and monitoring network, VI International Conference on Forest Fire Research, Coimbra, Porugal, Nov. 15 – 18, 2010.

2. T.Jakovčević, Lj.Šerić, D.Stipaničev, D.Krstinić, Wildfire smoke-detection algorithms evaluation, VI International Conference on Forest Fire Research, Coimbra, Porugal, Nov. 15 – 18, 2010.

od kojih je prvi bio prezentiran usmeno u okviru vrlo posjećene sekcije A 2 o suvremenim sustavima za rano otkrivanje požara raslinja, a drugi je prezentiran u poster sekciji.

Više...
 
Obrana doktorske disertacije Tonija Jakovčevića
Ponedjeljak, 27 Prosinac 2010 11:22

Fakultetsko vijeće Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu na svojoj sjednici održanoj 15. prosinca 2010. godine prihvatilo je pozitivnu ocjenu doktorskog rada (disertacije) pristupnice Tonija Jakovčevića, dipl. ing. pod naslovom:

"DETEKCIJA DIMA POŽARA RASLINJA ANALIZOM SLIKE DOBIVENE U VIDLJIVOM DIJELU SPEKTRA"

i imenovalo Povjerenstvo za obranu doktorskog rada (disertacije) u sastavu:

  1. dr. sc. Vladan Papić, red. prof. - predsjednik
  2. dr. sc. Darko Stipaničev, red. prof. - mentor
  3. dr. sc. Slavomir Stankov, red. prof. (PMF Split) - član
  4. dr. sc. Maja Štula, izv.prof. - član
  5. dr. sc. Tamara Šupuk, doc. - član

zamjenici:

  1. dr. sc. Jadranka Marasović, red. prof.
  2. dr. sc. Hrvoje Dujmić, doc.

Obrana doktorskog rada (disertacije) održat će se u srijeda 10. siječnja 2011. godine u 13:00 sati u Vijećnici Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu.

 
Seminar za vatrogasce JVP Split
Srijeda, 08 Prosinac 2010 19:18

Dana 8.prosinca 2010.g. održan je seminar i radionica za vatrogasce JVP Split na temu "Primjena suvremenih računalnih tehnologija u požarima otvorenog prostora". Na seminaru i radionici je sudjelovalo 12 vatrogasaca JVP Split predvođenih Zoranom Radunićem dipl.ing.sig, pomoćnikom zapovjednika JVP Grada Splita. Predavači su bili prof.dr.sc.Darko Stipaničev, dr.sc.Damir Krstinić i Marin Bugarić, dipl.ing. na teme:

-    Pregled primjene suvremenih računalnih tehnologija u požarima otvorenog prostora.
-    Napredni video sustavi protupožarnog nadzora i motrenja.
-    Značaj računanja mikrolokacijskog indeks rizika od požara raslinja.
-    Suvremeni računalni sustavi za simulaciju širenja požara otvorenog prostora.

Predavanja su bila popraćena praktičnim prikazom mogućnosti naprednih video sustava protupožarnog nadzora i motrenja, te prikazom eksperimentalnih sustava za proračun mikrolokacijskog indeksa rizika od požara raslinja i simulatora širenja požara raslinja Splitsko – dalmatinske županije.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 » > Kraj >>

Stranica 4 od 5