GTranslate

Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Pretraživanje

Posjeta

Članova : 1
Sadržaj : 42
Web Linkovi : 3
Posjete Sadržajima : 463369

Locations of visitors to this page

 

 
Home Novosti Wildfire 2011 - veliki svjetski kongres o požarima raslinja

Wildfire 2011 - veliki svjetski kongres o požarima raslinja PDF Ispis
Autor Administrator   
Subota, 09 Travanj 2011 18:48

Dva su velika svjetska kongresa posvećena požarima rasinja koja se održavaju svake četiri godine. Jedan od njih je International Conference for Forest Fire Research koji se bavi znanstvenim istraživanjima požara raslinja i koji se održava u Coimbri u Portugalu u organizaciji prof.D.X.Viegasa, a drugi je kongres Wildfire koji obrađuje širu problematiku požara raslinja i svake četvrte godine se održava na drugom kontinentu. Ovogodišnji kongres Wildfire 2011 se održava u Sun City South Africa od 9 do 13 svibnja 2011.g.

Na kongresu će suradnici Centra prezentirati rad:

D.Stipaničev, M.Bugarić, Lj.Šerić, T.Jakovčević, Web GIS Technologies in Advanced Cloud Computing based Wildfire Monitoring System, 5th International Wildland Fire Conference, Sun City, South Africa, 9-13 May 2011.

Na kongresu se očekuje se više od 2000 sudionika:

Prije četiri godine kongres se održao u Sevilli Španjolska na kojem su suradnici Centra (jedini iz Republike Hrvatske) imali rad:

D.Stipanicev, B.Hrastnik, M.Štula, R.Vujčić, Holistic Approach to Forest Fire Protection in Split and Dalmatia County of Croatia, 4th international Wildland Fire Conference, Sevilla, Spain, 14 - 17 may 2007.

 
Posjeta: 4787